Massage in bedrijf

19 juni 2019 11:00:39    

Massage in bedrijf

”Hoeveel mensen behandel jij op een dag?”, kreeg ik vorige week bij aanvang van een sessie bij de Gemeente Sint Anthonis voor de voeten geworpen. Over het antwoord hoefde ik niet lang na te denken, want ik had onlangs een paar bijzondere dagen beleefd bij zorginstelling de Waalboog in Nijmegen. Daar mocht ik in het kader van ’de dag van de verpleging’ 40 harde werkers in de zorg onder handen nemen.

Toen ik zei dat ik zo’n 25 mensen per dag kan behandelen, viel de HR-medewerker zowat van de stoel. De massagestoel bedoel ik dan, hè! Nee, het zijn geen Shiatsu behandelingen van bijna een uur, maar slechts kortdurende stoelmassages van 15 minuten en met die verklaring kon de man wel leven. Direct daarna kwam zijn volgende vraag: ”Trekt dat energetische werk je dan niet ontzettend leeg?” Nietszeggend wees ik op de klok, gaf daarna aan dat het geen praatsessie is en dat een kwartiertje zo om is. Hij snapte de boodschap.

Wat ik leer van het mogen behandelen binnen bedrijven is hoe broodnodig het is om werknemers te erkennen en verwennen met een massage op de werkvloer. Even een kwartiertje ontsnappen en ontspannen, om daarna weer met focus aan de slag te willen gaan. Een beloning die niet veel kost, maar o zo effectief kan zijn. Het gevoel dat werkgevers hun werknemers serieus nemen en goed voor ze willen zorgen. Onbetaalbaar!

De ambtenaren van Gemeente Sint Anthonis waren dan ook vol lof. Dankbaar voor mijn ’gouden’ handjes, verheugd dat hun HR-afdeling het allemaal voor elkaar heeft weten te boksen en vol respect naar hun werkgever die het financieel mogelijk maakt.

O ja, nog even het antwoord op die tweede vraag:

Bij thuiskomst wilde mijn vrouw weten hoe het me vandaag was vergaan, maar ze zag direct de fonkeling in mijn ogen en zei: ”Ik zie dat je hebt genoten en nog vol energie zit!”

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Het bericht Massage in bedrijf verscheen eerst op Nederweert24.

Lees meer »

Live

»

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS