Sjeng en Toos van Roij-Janssen 60 jaar getrouwd

20 juni 2019 17:00:52    

Sjeng en Toos van Roij-Janssen 60 jaar getrouwd

Sjeng en Toos van Roij-Janssen trouwden 60 jaar geleden. Op 29 mei voor de wet en op 11 juli voor de kerk. Nu vieren ze hun diamanten jubileum met een klein besloten feest. Het college van B&W bracht het paar de felicitaties over op woensdag 19 juni.

Sjeng werd geboren in Heythuysen en groeide op in Budel. Toos is geboren en getogen aan de Lage Kuilen in Nederweert. Ze leerden elkaar kennen op Biest kermis. Moeder Janssen vond haar dochter toch wel erg jong om een vaste relatie te hebben, waarop Sjeng gevat antwoordde: “Ze kan bij mij toch ook oud worden”. En zo is het ook gegaan.

In de Beukenstraat
Ze gingen in de Kerkstraat wonen waar ook hun vijf kinderen werden geboren: twee zonen en drie dochters. In januari 1968 verhuisden ze naar een nieuwbouwwoning in de Beukenstraat. Met dierbare herinneringen, maar ook met pijn in het hart hebben ze hun huis daar vanwege gezondheidsredenen moeten verlaten. Nu, 60 jaar later, wonen ze samen in Agneshof, met een mooie uitkijk op de Lambertustoren. Op dit nieuwe adres maken ze een doorstart en genieten ze van hun appartement.

Op de weg en thuis
Sjeng is altijd chauffeur geweest; eerst op de bus en later ging hij met de vrachtwagen heel Europa door. Hij heeft van alles vervoerd en veel kilometers gereden. Omdat Sjeng veel van huis was, kwam de zorg voor de kinderen en het huishouden op Toos neer. Daar kwam ook nog een grote tuin bij. Er was altijd veel aandacht voor het gezin en de deur stond altijd voor iedereen open. Tijd voor een kop koffie werd en wordt nog steeds gemaakt.

Vakantie en puzzelen
In het weekend en in de vakanties ging Sjeng met z’n gezin vaak op pad. Hij wist overal de weg en vertelde dan altijd veel. Toos had naast haar gezin nog tijd om op school te helpen en samen hebben ze regelmatig een goed thuis geboden aan ‘gastkinderen’. Toos puzzelde en kaartte graag en maakt daar ook nu nog tijd voor. Zo legt ze nog bijna wekelijks een kaartje met zus Fien en schoonzus Gertha. Ze is ook al ruim 40 jaar lid van dameskoor Cantantes en slaat zelden een repetitie of optreden over.

Meer tijd
Na de drukte van het werkzame leven en een groot gezin kregen ze meer tijd voor zichzelf. Knutselen aan fietsen en bolderkarren heeft Sjeng altijd veel gedaan. Ook gingen ze er vaak samen met de fiets op uit en brachten ze bezoekjes aan familie en vrienden. Zelf autorijden kan nu helaas niet meer, maar ze gaan graag met het gezin ergens naartoe. Allemaal tegelijk wordt wat veel, maar het paar geniet als het hele ‘spul’ thuis komt: hun 5 kinderen, 11 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen met aanhang.

Het bericht Sjeng en Toos van Roij-Janssen 60 jaar getrouwd verscheen eerst op Nederweert24.

Lees meer »

Live

»

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS