Proef het boerenleven van nu

21 juni 2019 12:00:36    

Proef het boerenleven van nu

Tweede editie Boeren van Nederweert Dag op zondag 21 juli

Altijd al willen weten wat er in een boerenbedrijf gebeurt? Aarzel dan niet en meld je aan voor de tweede editie van de ‘Boeren van Nederweert Dag’ op zondag 21 juli. Via www.boerenvannederweert.nl.  

Ruim twintig ondernemers van de vereniging Boeren van Nederweert zetten de staldeur open. Pluimveehouders, akkerbouwers, rundvee- en varkenshouders ontvangen je deze ochtend thuis aan de keukentafel. Ze vertellen over de liefde voor hun vak. Hun inspanningen voor het welzijn van hun dieren en een gezonde leefomgeving. De keuzes die ze maken om hun bedrijf te vernieuwen en levensvatbaar te houden. En over het belang van de agrarische sector in Nederweert als voedselproducent en banenmotor.

In de aanloop naar de Boeren van Nederweert Dag kun je tijdens de Braderie op 28 juni alvast kennismaken met onze lokale agrariërs. Bij de stand van de Boeren van Nederweert kun je terecht voor informatie en word je getrakteerd op een heerlijk streekproduct uit eigen stal. 

Wie wil ervaren wat er achter de staldeur gebeurt, kan een maand later zelf een kijkje nemen. De Boeren van Nederweert zijn trots op hun bedrijf en laten dat op 21 juli graag zien. De eerste editie, vorig jaar juni, bleek een schot in de roos, getuige de  vele enthousiaste reacties. “Leuk, boeiend en leerzaam.” Wat is het hier schoon en netjes.” “Ik was al jaren niet meer op een boerderij geweest. Wat is er veel veranderd.” “Geweldig hoe bevlogen deze mensen met hun vak bezig zijn.” “Fijn dat de kinderen nu eens hebben gezien waar ons voedsel vandaan komt.”

Om elke bezoeker de persoonlijke aandacht te kunnen geven die hij verdient, geldt er net als vorig jaar een inschrijving voor de Boeren van Nederweert Dag. Via de website www.boerenvannederweert.nl kun je je aanmelden voor een bezoek aan een van de deelnemende bedrijven. Per bedrijf kun je zien voor hoeveel bezoekers er die ochtend/ middag ruimte is. Wees er dus snel bij!  

Om inwoners beter te informeren over wat er in een modern boerenbedrijf gebeurt en onnodige misverstanden over de sector weg te nemen, hebben agrariërs uit de Peelgemeente sinds november 2016 de krachten gebundeld in het initiatief Boeren van Nederweert. Samen laten zij zien wie zij zijn, wat voor moois de sector allemaal in huis heeft en welke keuzes de ondernemers maken om het beste voor mens, dier en milieu te bewerkstelligen. De agrarische sector is van oudsher van groot belang voor de werkgelegenheid in Nederweert. Rond de sector hangen honderden banen in de toeleverende en verwerkende voedselindustrie. 

Het bericht Proef het boerenleven van nu verscheen eerst op Nederweert24.

Lees meer »

Live

»

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS