Burgemeester Evers en kleinzoon Duuk plaatsen tijdcapsule (Foto’s)

24 juni 2019 11:02:32    

Burgemeester Evers en kleinzoon Duuk plaatsen tijdcapsule (Foto’s)

Sinds februari staat de Lambertustoren in Nederweert in de steigers voor een grote renovatie. Vanaf dat moment wordt er door aannemer Laudy ‘achter de schermen’ hard gewerkt. Een paar weken geleden werd de spits van een hoektorentje omlaag gehesen. Maandag werd het torentje terug op zijn plek gezet. Een bijzonder moment. Ook omdat burgemeester Evers en kleinzoon Duuk een zogenaamde tijdscapsule onder de hoekspits plaatsen met daarin een boodschap voor generaties die na ons komen.

Bijzonder moment
De huidige hoektorenspits werd in 1948 gebouwd. Dit gebeurde gelijktijdig met het herstel van de oorlogsschade, zo blijkt uit een aangetroffen inscriptie met het jaartal ‘1948’ in het beton. Burgemeester Evers plaatst samen met kleinzoon Duuk, voordat de torenspits teruggezet wordt, de tijdcapsule. In de gegraveerde koker zit een brief van beiden. Zij geven hiermee de volgende generatie die de toren gaat restaureren een persoonlijke blik in het verleden.

Vrede, welvaart en geluk
Burgemeester Evers: “In de koperen buis zitten een brief en de laatste vijf columns die ik dit jaar schreef in het Weekblad voor Nederweert. Samen met de brief en een usb-stick waarop Duuk vertelt over zijn leven, geeft het een tijdsbeeld van wat ons thans in Nederweert bezighoudt. In mijn brief staat onder andere dat “ik hoop dat er bij volgende generaties ook sprake is van vrede, welvaart en geluk. In 2019 kunnen we vaststellen dat we wat dat betreft aan de goede kant van de wereld wonen”.

Volgens planning
De restauratiewerkzaamheden aan de toren liggen op schema. Volgens planning wordt de steiger eind oktober afgebroken en is de Lambertustoren na november weer voor iedereen in vol ornaat zichtbaar.

Het bericht Burgemeester Evers en kleinzoon Duuk plaatsen tijdcapsule (Foto’s) verscheen eerst op Nederweert24.

Lees meer »

Live

»

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS