Wandelen in Nederweert blijkt groot succes

24 juni 2019 17:00:23    

Wandelen in Nederweert blijkt groot succes

Het is vrijdagmorgen half tien. Hans Westerveen en Michel Jonkers parkeren hun fietsen bij de Gunnerij op het Lambertushof. Eerder deze morgen werden door hen de routepijlen voor de wandeltocht op diverse punten uitgezet.

Fijne wandeling door Nederweert
Er hangt een vrolijke sfeer als Hans om exact 10.00 uur de route aangeeft en iedereen een fijne wandeling toewenst. “We hebben alle tijd. Ieder loopt in zijn of haar eigen tempo. Succes!” aldus Hans. Mannen en vrouwen in gepaste kleding en schoeisel bewegen zich naar buiten. Onder hen huisarts Hussaarts en Pien de Swart van Land van Horne die, als het werk dit toelaat, iedere vrijdag meelopen.

Mensen met rollator
Ria van Gool (van “Siem), “Ik zou het leuk vinden als er meer mensen met een rollator meeliepen.” Want ook voor mensen met een rollator is er een kortere route uitgezet.

Wandelclub
Drie maanden geleden startte burgemeester Evers, huisarts Hussaarts en Land van Horne’s bewegingscoach Pien de Swart deze activiteit en  de wandelclub is inmiddels uitgegroeid tot meer dan dertig personen. Inmiddels kennen de meesten elkaar, want het sociaal aspect maakt de wandeltochten zo bijzonder. Er wordt volop met elkaar gesproken of gelachen en na afloop van een kopje koffie, thee of een glas water in De Gunnerij  genoten.

Het voordeel is dat niemand lid hoeft te zijn of zich dient aan of af te melden en er zijn ook geen verplichtingen. Iedereen die voor een gezonde wandeling wil gaan in een ontspannen sfeer is  iedere vrijdagmorgen om 10.00 uur van harte welkom bij De Gunnerij aan het Lambertushof in Nederweert.

Het bericht Wandelen in Nederweert blijkt groot succes verscheen eerst op Nederweert24.

Lees meer »

Live

»

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS