Callanetics / B-Fit binnenkort in Nederweert

25 juni 2019 16:00:41    

Callanetics / B-Fit binnenkort in Nederweert

Sport instructrice Bianca Laenen van Diplan Studio merkt dat er veel vraag is naar een training waarbij er gewerkt wordt aan het lichaam maar die ook goed te volgen is voor mensen die klachten hebben, overgewicht of die gewoon graag wat extra begeleiding hebben.

Callanetics lessen
Voorheen gaf Bianca les bij Sportschool Action en nu verzorgt ze de lessen en trainingen bij Diplan Studio. Regelmatig krijgt ze nog de vraag of ze niet weer “die Callanetics” lessen kan geven. Lesgeven is nog altijd haar passie en daarom zal ze binnenkort gaan starten met deze lessen. Natuurlijk in een moderner jasje maar wel op de manier die de mensen van haar gewend waren. Niet te moeilijk, oefeningen op maat en vooral de aandacht voor de sporter. Door haar opleiding op het Cios en de vele scholingen die ze volgt is ze helemaal up to date en is men verzekerd van een professionele les.

Wanneer en wie bedacht Callanetics?
Callan Pinckney creëerde in de jaren 80 het trainingsprogramma Callanetics. Het is door haar ontwikkeld om een rugprobleem waarmee ze werd geboren te verzachten. Door Callanetics oefeningen (veel herhalen en vooral kleine bewegingen) te doen verbeter je de spierspanning.

Wat is Callanetics?
Callanetics is een low impact fitnesstraining op muziek. Het is vooral gericht op het verhogen van de spanning in je spieren. Low impact betekent dat je in de les niet hoeft te springen. Zowel beginners, als gevorderden kunnen dus meedoen terwijl toch iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. Bij Callanetics heb je wekelijks een variërend programma van grondoefeningen, gericht op spierversteviging van de bekende probleemgebieden van met name de: buik, billen en benen.

Wat is het doel van Callanetics?
Als belangrijkste doel heeft Callanetics figuurcorrectie. Daarnaast zijn een hogere verbranding en vitaler lijf ook twee heel belangrijke doelen. Kortom je weer fitter voelen en er beter uitzien!

Hoe ziet een les eruit?
Callanetics bestaat voornamelijk uit grondoefeningen. Callanetics is minder belastend voor je gewrichten dan een high impact training zoals bijvoorbeeld aerobics of hardlopen. De oefeningen richten zich vooral op de dieper liggende spieren van de buik, billen, benen en rug. Daarnaast zullen ook andere spieren getraind worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de “kipfiletjes” (triceps) aan de achterkant van je armen maar ook het verstevigen van de borsten. Met gerichte oefeningen verhoog je de basisspanning in je spieren, wat een positief effect heeft op je houding en figuur. Rek- en ontspanningsoefeningen maken de spieren daarnaast soepel en sterk en bevorderen de lenigheid.

Voor wie is Callanetics geschikt?
Callanetics is uitermate geschikt voor vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een inspannende, maar rustige workout. Alle bewegingen worden zeer gecontroleerd uitgevoerd. Bianca let in het bijzonder op je houding. Dit maakt Callanetics zeer geschikt voor mensen met klachten en beperkingen in bijvoorbeeld de rug of de knie. Aangezien Callanetics low impact is, is het ook geschikt voor mensen met overgewicht en senioren.

Waarom staat er B-Fit achter Callanetics?
B-Fit staat er achter omdat Callanetics een beschermde naam is. B-Fit staat voor Bianca die je helpt naar een fit lichaam.

Wil je ook samen met Bianca werken aan een vitaler lichaam? Een strakker lijf, meer energie en weer lekkerder in je vel zitten? Stuur haar dan een berichtje via de Diplan Studio Facebook pagina, een email naar [email protected] of bel 0495-631166 (ochtenden of avonden) Je krijgt dan meer informatie van haar en er word samen bekeken of de les iets voor je kan zijn.

Het bericht Callanetics / B-Fit binnenkort in Nederweert verscheen eerst op Nederweert24.

Lees meer »

Live

»

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS