Avondwandeling vanaf Buitencentrum De Pelen

26 juni 2019 16:00:03    

Avondwandeling vanaf Buitencentrum De Pelen

Op dinsdag 16 juli is er een gedeeltelijke maansverduistering. Dit bijzondere fenomeen kan je, tijdens een extra lange excursie, beleven in Nationaal Park De Groote Peel. Staatsbosbeheer biedt op deze avond een totaalarrangement, inclusief koffie/koek en soep na afloop. De activiteit start om 20.00 uur bij de het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Unieke natuurbeleving tijdens maansverduistering
Leer De Groote Peel op een andere manier kennen en ervaar hoe het is om ’s avonds in de natuur te zijn. Wat deze avond extra bijzonder maakt is dat er een gedeeltelijke maansverduistering van de volle maan plaatsvindt. Tijdens de excursie ervaar je drie fases; de schemering waarin de vogels hun laatste lied zingen, de zonsondergang en maanopkomst en de gedeeltelijke maansverduistering. De eclips begint om 20.43 uur en de zon gaat om 21.45 uur onder. Genoeg om naar uit te kijken dus!

De route gaat verder dan de uitgezette wandelroutes, richting het centrum en de grote waterplassen van De Groote Peel. De excursie is ongeveer 12 kilometer. Regelmatig worden rustmomenten ingelast waarbij ruimte is voor beleving. Na afloop wordt er in het Buitencentrum gezamenlijk afgesloten met soep en brood. De excursie wordt begeleid door Peelgids Piet Zegers. Hij is jarenlang boswachter geweest en kent de Peel dus op z’n duimpje.

De Duistere Vollemaanwandeling start om 20.00 uur met een korte kennismaking en inleiding onder het genot van koffie/thee en koek. Vanaf 20.30 uur het gebied in voor de wandeling. Rond 01.00 uur gezamenlijk afsluiten met soep en brood.

Deelname aan deze exclusieve activiteit kost € 25,- per persoon, inclusief koffie/koek/soep. Reserveren is noodzakelijk en kan online via:www.staatsbosbeheer.nl/maanspecialpelen  Er is plek voor max. 15 deelnemers. Bij minder dan 6 deelnemers gaat de activiteit niet door. Tip: Draag stevige wandelschoenen, kleed je op het weer en neem eventueel regenkleding mee. Lange mouwen en broek is ook aan te raden.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Buitencentrum de Pelen: 0495 – 641 497 of per mail: [email protected]Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto: Marijke Vaes-Schroën|Staatsbosbeheer.

Het bericht Avondwandeling vanaf Buitencentrum De Pelen verscheen eerst op Nederweert24.

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS