Oranje Fonds Collecte brengt 64.898,01 euro op in Noord-Holland

12 augustus 2019 13:05:00    

REGIO – Lotuz Dagbesteding uit het Noord-Hollandse Velsen heeft dit jaar het meeste geld ingezameld van alle deelnemers aan de landelijke Oranje Fonds Collecte.

 

De collectanten van de vereniging wisten maar liefst 3.394,91 euro op te halen. De opbrengst gaan zij gebruiken om iets extra’s te doen voor hun doelgroep; mensen met een verstandelijke beperking.

In totaal werd er tijdens de collecteweek van 11 t/m 15 juni 479.306,87 euro opgehaald door 777 organisaties in Nederland.

In Noord-Holland haalden de collectanten 64.898,01 euro op. Dit komt neer op een gemiddelde van 0,20 euro per bereikte voordeur op.

De vrijgevigste gemeente van Noord-Holland is Laren. Daar kregen de collectanten gemiddeld 0,73 euro per bereikte voordeur.

Het was de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling.

Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Zij bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen.

De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

foto: © Oranje Fonds – Stefan van der Kamp

Lees meer »

Live

»

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS