Overheid pakt boeren chemische bestrijdingsmiddelen af; ratten- en muizenplaag dreigt

15 augustus 2019 10:58:35    

Er gaat een streep door ratten- en muizengif. Goed voor roofvogels. Maar slecht voor onbeschermde stallen en steden. Het is een gevolg van het overheidsbesluit om boeren en burgers de laatste chemische bestrijdingsmiddelen uit handen te slaan, meldt De Telegraaf.

Vrij gebruik van muizen- en rattengif mag per 2023 niet meer omdat het ook roofvogels schaadt, oordeelt het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB).”Ik begrijp het milieuargument”, stelt directeur Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen.. “Maar alternatieven zijn verre van beschikbaar. Dit wordt een nog veel grotere calamiteit dan de eikenprocessierups.”

De overheid sluit de ogen voor de risico’s van de toch al groeiende populatie ratten en muizen, waarschuwt Meerburg. Op het platteland ondervinden boeren en (fruit)telers nu al de ellende. Schuren en stallen ’zijn als een 5 sterren hotel’.Een woordvoerder van de CTGB stelt dat het geen eigen risico-afweging maakt. “Wij voeren slechts een Europese verordening uit.”

Overheid pakt boeren chemische bestrijdingsmiddelen af; ratten- en muizenplaag dreigt

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS