10.991 kilo afval van Noordzeekust gehaald

16 augustus 2019 10:00:00    

Na twee weken afval ruimen eindigde op 15 augustus de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee in Zandvoort. Hier werden de resultaten en speciale vondsten van de strandschoonmaakactie onthuld.

Van 1 tot en met 15 augustus hebben 2.568 vrijwilligers de hele Noordzeekust opgeruimd waarbij ze in totaal 10.991 kilo afval van de Nederlandse stranden haalden.

Opvallend dit jaar is dat in Zeeland twee keer zoveel afval werd gevonden ten opzichte van vorig jaar. Ook op de Waddeneilanden is meer afval geruimd dan voorgaande jaren. Vanwege het stormachtige weer is er in Noord- en Zuid-Holland dit jaar wat minder afval gevonden.

Het thema van dit jaar was ‘wegwerpplastic’, dit afval werd appart geteld. In totaal zijn er 4.936 rietjes en wegwerpbestek opgeruimd. Dit afval is schadelijk voor vissen, vogels en zeezoogdieren omdat ze het aan kunnen zien voor voedsel of erin verstrikken.

Stichting De Noordzee pleit voor aanpak bij de bron, goed afvalmanagement en het voorkomen van zwerfafval door toerisme.

foto: Beach Cleanup Tour 2019 van Stichting De Noordzee in Egmond, gemaakt door Jaap Lotstra

Lees meer »

Live

»

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS