NHG wil eventuele scheiding partners bespreken tijdens hypotheekadviesgesprek

16 augustus 2019 13:31:21    

De mogelijkheid van een scheiding moet standaard besproken worden tijdens een hypotheekadviesgesprek. Daar pleit Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor. Maar een op de tien consumenten geeft aan volledig geïnformeerd te zijn over de mogelijke gevolgen van het scenario relatiebeëindiging, volgens een enquête onder duizend consumenten die NHG samen met MUNT Hypotheken uitvoerde.

De meerderheid van de ondervraagden besprak het scheiden helemaal niet tijdens adviesgesprek met de bank. NHG wijst erop dat een op de drie relaties in een scheiding uitloopt. Door scheiding hoger op de agenda te zetten, kan het gescheiden koppel vaker woningverkoop voorkomen. Vaak kan dan een van de twee in de woning blijven wonen.

Volgens NHG is het aan de hypotheekadviseur als neutrale partij om het onderwerp op te voeren. “Samen een huis kopen is een bijzondere mijlpaal. Op zo’n moment is een scheiding bij 80 procent van de stellen niet top of mind. Het bespreken van de mogelijke consequenties kan zelfs onprettig voelen”, aldus bestuurder Carla Muters.

Anp

NHG wil eventuele scheiding partners bespreken tijdens hypotheekadviesgesprek

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS