Wéér bosbrand op het paradijselijke Gran Canaria

17 augustus 2019 19:22:25    

Opnieuw zijn er door een bosbrand mensen geëvacueerd uit een luxe hotel op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria. Net als zondag woedt er een bosbrand in het toeristische gebied. De autoriteiten melden dat naast het hotel ook de populaire bergpas Cruz de Tejeda en een vakantiehuis geëvacueerd zijn. Het hele gebied heeft tenminste 1921 inwoners.

Door de brand, in de gemeente Valleseco, op het Spaanse eiland zijn ook enkele wegen geblokkeerd. De autoriteiten dringen mensen erop aan om zo snel mogelijk het verbied te laten.

De brandweer laat weten dat de bosbrand er niet goed uitziet vanwege “de lage temperatuur, wind en lage vochtigheid”. Op sommige plekken van Gran Canaria was het zaterdag uitzonderlijk heet, met temperaturen tot boven de 45 graden. Tegelijkertijd bestaat de mogelijkheid dat het vuur in de richting gaat van het gebied dat vorige week al is afgebrand waardoor het sneller zal uitdoven. Ook zijn sommige gebieden die door het vuur bedreigd zouden kunnen worden afgelopen winter behandeld met brandvertragende maatregelen, zoals het opzettelijk wegbranden van bomen en bossages om zo veel open vlaktes te creëren waardoor het vuur niet verder kan.

Er zijn wederom helikopters ingezet om de vlammen te bestrijden.

In de bergen van Gran Canaria waren vorige week ook al bosbranden. Toen zijn ongeveer duizend mensen geëvacueerd. De vlammen ontstonden toen hoogstwaarschijnlijk nadat iemand een soldeerbout had gebruikt nadat iemand zijn hekwerk had staan lassen, met een lasapparaat dus niet met een ‘soldeerbout’, buiten in het licht ontvlambare gras. Een 55-jarige man is daar voor gearresteerd. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

Tenminste 666 hectare is door de bosbrand van vorige week verwoest.

Anp/TPO

Wéér bosbrand op het paradijselijke Gran Canaria

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS