Rene Cuperus (PvdA) in ‘kwaliteitscourant’: ‘TPO, GS voertuigen van haatdragendheid en persoonlijke belediging’

18 augustus 2019 21:46:48    

“Elke halvegare kan op Twitter in fout gespeld Nederlands zijn frustraties op mensen botvieren. Anoniem en ongefilterd. Maar het zijn niet alleen armzalige tweets die de grenzen van de beschaafde meningsuitwisseling voorbij zijn, dat geldt ook voor speciale platforms op sociale media. Die bieden alle ruimte aan deze nieuwe discussiestijl. Ik noem: The Post Online, Joop, De Dagelijkse Standaard, Briefje van Jan, GeenStijl of Jalta. Dat zijn voertuigen van haatdragendheid en persoonlijke belediging, een stijl die ook steeds meer doorsijpelt naar de traditionele media. Met een algehele vergroving van de publieke sfeer tot gevolg.

Surprise, surprise! Ik ga mijn critici blij maken en mijn trouwe lezers teleurstellen: ik stop met deze column in deze krant (Volkskrant, de interessantste en levendigste krant van Nederland).

Ik hoop dat een energieke millennial mij gaat opvolgen.”

Nou wij niet, opa.

Kun je ons wel gratuit uitkotsen ‘want de toon en kwetsend huiliehuilie’ omdat dat nou eenmaal hoort bij blanke deugende babyboomers uit (gelukkig) lang vervlogen oud mediale tijden, wij hebben toch nog altijd liever dat hinderlijke gemors met inkt van oude blanke mannen dan het zielloze gedram en gejank van ‘energieke millennials’, waar de Volkskrant inmiddels VOL mee staat. (Let op: dat wordt een lesbische zwarte non-binaire ‘racisemdeskundige’ (27) van de UvA…)

Enfin, het ga je goed ouwe!

P.S.

Wat is dat ‘Jalta’ waarover je het hebt?

Rene Cuperus (PvdA) in ‘kwaliteitscourant’: ‘TPO, GS voertuigen van haatdragendheid en persoonlijke belediging’

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS