Staatssecretaris Binnenlandse Zaken Raymond Knops schiet GroenLinks-plan voor Amsterdams ‘illegalenpaspoort’ af

20 augustus 2019 15:12:54    

Er kan geen sprake van zijn dat Amsterdam een ‘paspoort’ voor illegalen invoert. Dat schrijft staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops (CDA) dinsdag aan de Tweede Kamer. GroenLinks Amsterdam en de lokale fracties van BIJ1 en DENK lanceerden begin dit jaar een plan voor een Stadspas voor illegalen. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma wil dat illegalen deze kunnen gebruiken als ‘Amsterdams identiteitsbewijs’ en om ‘toegang te geven tot sociale voorzieningen en faciliteiten. De pas zou zelfs kunnen worden gebruikt als bankpas’.

Lees ook – GroenLinks Amsterdam wil Amsterdamse illegalen legaliseren met ‘Stadspas’

PVV Kamerlid Martin Bosma maakte eerder dit jaar bezwaar tegen het Amsterdamse voorstel en wilde een reactie van het kabinet.

De PVV’er kan rekenen op steun van het kabinet blijkt nu. Knops benadrukt dat ‘maatregelen op het gebied van (onrechtmatig verblijvende) vreemdelingen, ook op lokaal niveau, binnen de kaders van wet- en regelgeving moeten passen en in lijn zijn met het migratiebeleid’. Vreemdelingen in Nederland hebben alleen recht op voorzieningen en uitkeringen wanneer ze hier rechtmatig verblijven.

Bovendien is het volgens hem van belang ‘dat maatregelen op lokaal niveau in lijn zijn met het terugkeerbeleid van de overheid’.

Knops:

“Dat wil zeggen dat vreemdelingen, die geen rechtmatig verblijf hebben, Nederland op eigen initiatief dan wel gedwongen verlaten. Daarom is het van belang dat onrechtmatig verblijf niet wordt gefaciliteerd.”

Fijntjes wijst de staatssecretaris er nog op dat het Amsterdamse college (waar GroenLinks als grootste partij deel van uitmaakt) het voorstel niet steunt.

De gemeenteraad moet nog een oordeel over het plan uitspreken maar het heeft er alle schijn van dat het GroenLinks-luchtballonnetje bij voorbaat is geknapt.

Video – Amsterdamse ondernemer uit zijn eigen pand gezet door krakende illegalen van We are here

Staatssecretaris Binnenlandse Zaken Raymond Knops schiet GroenLinks-plan voor Amsterdams ‘illegalenpaspoort’ af

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS