"Massaclaim tegen overheid vanwege fouten bij Stint-keuring"

15 oktober 2019 12:30:14    

BILTHOVEN - Een kinderdagverblijf in het noorden van het land start een stichting om de overheid aansprakelijk te stellen voor fouten bij de Stint-keuring in 2011. Dat meldt RTL Nieuws. Het is de bedoeling dat andere kinderdagverblijven zich aansluiten voor een massaclaim tegen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De Stint werd na het dodelijke ongeval op het spoor in Oss, een jaar geleden, van de weg gehaald. Het advocatenbureau dat het kinderdagverblijf in het noorden van het land bijstaat claimt dat kinderdagverblijven kosten hebben moeten maken voor vervangend vervoer. Ook moeten nog kosten worden gemaakt voor de aanpassingen van een nieuwe Stint. Dit zou in de duizenden euro's lopen.

Vorige maand bleek dat er verkeerde berekeningen zijn gebruikt bij de RDW-keuring van de elektrische bolderkar die wordt gemaakt in Bilthoven. De Stint had een veel langere remweg dan uit de berekeningen bleek.

Het ministerie en de RDW wisten na de keuring dat de eisen niet deugden. Daarop werden de eisen later dat jaar nog aangepast, maar de Stint werd niet opnieuw gekeurd. Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek eind september dat het ministerie ervan wist, maar dat ze het toch voertuig toch hebben toegelaten.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) komt dinsdag met een rapport over de toelating van de Stint.LEES OOK

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS