Historisch Informatie Punt In Oud-Beijerland geopend.

05 november 2019 23:28:02    

Oud-Beijerland – De afgelopen maanden is er verder gewerkt aan het digitaliseren en het verbeteren van de toegankelijk van historische documenten, over de bouwtekeningen van panden en foto`s. in een vernieuwd Historisch Informatie Punt.

Het Historisch Informatie Punt van de Historische Vereniging Oud-Beijerland in de bibliotheek aan de Steenenstraat 24 is op donderdag op 14 november geopend van 14.00- 16.00 uur. In het archief bevinden zich meer dan 100 volle archiefdozen en een beeldbank met ca. 100.000 gedigitaliseerde documenten en foto`s over het rijke verleden van het Spuidorp.
Voor al uw vragen zijn leden van de vereniging aanwezig.

Heeft u zelf nog oude foto`s of documenten, de vereniging wil ze graag scannen en opnemen in het archief, binnen enkele dagen worden ze weer bij u terug bezorgt.
In de vitrine van de vereniging die is te vinden in de bibliotheek staat in het teken van de veranderingen van het dorp in de loop der jaren. Vragen stellen via de website is ook mogelijk, daar is ook de inventarislijst te vinden over het archief.

Wie een wandeling wil maken langs monumenten en beeldbepalende panden in het Spuidorp, kan nu een geheel vernieuwde wandeling vinden op de website van de vereniging op www.hvobl.nl.

Wie buiten deze openingsuren informatie wil, kan telefonisch contact opnemen met
0186-614240.

Het bericht Historisch Informatie Punt In Oud-Beijerland geopend. verscheen eerst op Hoeksche Waard Nieuws.

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS