Nathan Aspinall: ‘Ik heb bewezen dat ik geen eendagsvlieg ben’

09 november 2019 13:00:59    

Nathan Aspinall heeft zich de afgelopen twaalf maanden ontpopt tot één van de nieuwe sensaties op het dartscircuit. Dit weekend maakt hij zijn tweede opwachting op de Grand Slam of Darts.

Zonder al te veel verwachtingen ging The Asp in 2019 naar het WK Darts, waar Aspinall het verrassend tot de halve finales schopte. De Engelsman wilde vervolgens bewijzen dat hij geen eendagsvlieg was. En dat lukte al in maart, met de eindzege op de UK Open.

”Mijn grote doel was om te bewijzen dat ik geen eendagsvlieg was”, vertelt de darter uit Stockport aan Sky Sports. ”Er zijn meer spelers die een goed resultaat hebben gehad op het WK en vervolgens verdwenen ze van het podium. Sommige spelers zijn niet eens meer actief.”

”Ik was vastbesloten om de stijgende lijn voort te zetten. Een perfecte manier was het winnen van de UK Open, dat was een droom die uitkwam. Ik had nooit verwacht dat ik al zo vroeg in mijn carrière een major zou winnen.”

”Sindsdien heb ik een aantal Pro Tour-finales gehaald en in Amerika (US Darts Masters, red.) gewonnen. Ik heb zeker bewezen dat ik geen eendagsvlieg ben. Hopelijk kan ik nu nog meer titels aan mijn palmares toevoegen en hopelijk ooit een wereldtitel.”

Lucas Peltier/PDC

Foto: Lucas Peltier/PDC

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS