Parletti blikt terug op bijzondere ervaring: ‘De Grand Slam heeft mijn ogen geopend’

13 november 2019 17:30:51    

Dave Parletti is de PDC en de BDO enorm dankbaar voor de uitnodiging aan hem voor de Grand Slam of Darts. Bovendien sluit hij deelname aan de Q-School niet uit.

Parletti deed voor het eerst mee aan een groot toernooi bij de PDC, nadat hij één van de acht BDO-uitnodigingen had gekregen. De nummer vijf op de BDO-ranking won één van zijn drie wedstrijden, maar eindigde onderaan in zijn groep.

De Engelsman verloor van Gary Anderson en Darren Webster, maar zegevierde tegen William O’Connor. Deze ervaring zal hem altijd bij blijven, zo vertelde hij aan Live Darts.

”Ik kan de PDC en de BDO niet genoeg bedanken voor de uitnodiging. Het was een fantastische ervaring en zal mij wellicht de rest van mijn leven bij blijven. Het geeft mij goede motivatie voor volgend jaar.”

”In de BDO reizen we veel, maar spelen we weinig toernooien op televisie. Wij hebben immers slechts drie majors. Het is dan wennen als je op het grote podium moet spelen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet nerveus was, maar we zijn allemaal menselijk toch?”

Parletti gaat nu zijn focus verleggen naar het BDO WK, maar weigert deelname aan de PDC Q-School uit te sluiten. ”Ik ben opgeroeid met de Lakeside, en het spelen van wedstrijden tegen mannen als Darryl Fitton, Martin Adams en Tony O’Shea. Maar bij de PDC loopt alles gesmeerd. Iedereen weet wat hij moet doen.”

”Dat heeft mij de ogen geopend. Wie weet wat de toekomst brengt. Of ik meedoe aan de Q-School? Misschien, wie weet. Eerst ga ik naar de O2 in januari. Daarna zie ik wel wat er gaat gebeuren.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Lees meer »

 

 

Copyright © 2019 nieuwslaatste.nl
E-mail: [email protected]
Powered by QCMS